(9 NOIEMBRIE 2022)
EMISIUNE ROMÂNIA ÎN BUCATE – ȚĂST SHOW – TVR CRAIOVAȚĂST SHOW LA POTELU (IANCA)
Punerea în valoare a rețetelor tradiționale din județul Olt face parte dintre preocupările Centrului Județean de Cultură și Artă Olt și s-a întâlnit în mod benefic cu interesul Studioului TVR Craiova de a prezenta publicului din toată țara (și din lume) mâncăruri tradiționale din zona Olteniei în cadrul unei emisiuni culinare difuzată pe TVR Craiova și TVR 2.
Curtea lui Marian Șerban de la Potelu, a devenit astfel platou de filmare pentru emisiunea Țăst Show realizată de Doru Ciolacu și Alin Dijmărescu. Ciorba de gighir ca la Potelu, tocănița de oaie, scoici de Dunăre umplute cu legume, friptura de oaie pe grătar, saramura de pui cu roșii, usturoi, ardei iute și ardei raci, pâinea coaptă la cuptor, cococile la tigaie, mămăliga, dovleacul copt și plăcinta de dovleac au făcut obiectul acestei emisiuni dar și deliciul tuturor celor prezenți, fie ca actanți, fie ca spectatori. Toate acestea, plus brânză, șuncă, ceapă verde, salată de vinete, icre, murături, asezonate cu o țuică bună și cu vin din beciul lui Marian Șerban, gazda noastră, și o atmosferă întreținută de Taraful „Izvorașul” de la Ianca, din care nu a lipsit nea Didă, (deja!) celebrul contrabasist.
Marius Gâlcă, bucătarul acestei emisiuni, ajutat de câteva doamne, au făcut ca toate mâncărurile puse pe mese să dispară în scurt timp, degustate de participanți și de… public.
Felicitări primarului Mirel Pascu, oamenilor săi de nădejde, lui Marian Șerban și soției sale Daniela – gazdele noastre, lui Marius Gâlcă (bucătarul), doamnelor care au făcut ca totul să pară mai ușor și mai bogat, dar și membrilor tarafului care a încălzit atmosfera.
Realizarea acestei emisiuni a fost posibilă cu implicarea Primăriei Ianca, a Centrului Județean de Cultură și Artă Olt și a Muzeului Județean Olt.
Mulțumiri TVR Craiova și echipei care a realizat emisiunea.
Valeru Ciurea